Gemotiveerde nieuwe medewerkers via leerbaantraject Werk & Bedrijf

Tekst: Stefan Korthout
Bron: Netwerk Brabant editie 10/11/2021

De personeelsschaarste is heftig: aan alle kanten wordt getrokken aan de droom sollicitant. De zoektocht kost werkgevers veel tijd, terwijl het maar afwachten is of al die moeite een succesvol arbeidsverband oplevert. Uitzendbureau Werk & Bedrijf in ’s-Hertogenbosch heeft de oplossing. Henderik en Leon de Leeuw: “Ons leerbaantraject zorgt voor gemotiveerde nieuwe medewerkers.”

Schaars
“Geschikte nieuwe medewerkers zijn schaars nu de arbeidsmarkt onder druk staat. Zeker als het gaat om specialistische beroepen. Daarmee vertellen we niets nieuws. De vraag is alleen: hoe breng je daar verandering in? Via uitvoerige persoonlijke gesprekken leren we de werkzoekende werkelijk kennen en lichten we hem of haar goed voor over de aard van het werk. Werkgevers kunnen er dus op vertrouwen dat de kandidaat gemotiveerd is voor de job. Na een succesvol sollicitatiegesprek komt de nieuwe medewerker de eerste periode in dienst van Werk & Bedrijf. Uiteraard keurig volgens de geldende cao.”

“Ons leerbaantraject is een combinatie van werk en leren, voordat de medewerker vast in dienst treedt.”

Leerbaantraject
“Wilskracht en talent zijn belangrijke criteria. Een nieuwe arbeidskracht heeft misschien al ervaring in de sector, maar het kan ook iemand betreffen die een beroepsswitch maakt. Daarom is het leerbaantraject van Werk & Bedrijf zo ideaal voor de werkgever. Dat is een combinatie van werk en ervaring, zodat de medewerker de fijne kneepjes van het vak kan leren voordat deze vast in dienst treedt. Dit zorgt voor een duurzame arbeidsrelatie.”

Sectoren
“Zo heeft Werk & Bedrijf inmiddels gezorgd voor een duurzame invulling van honderden vacatures bij werkgevers in uiteenlopende sectoren. Van bouw tot horeca, van zorg tot logistiek. Op alle niveaus. Ons leerbaantraject gaan we daarom zichtbaar maken bij nóg meer Brabantse bedrijven.”